Windows Virusscanner

Virusscanners zijn het meest nodig bij PC’s en computers met een Windows besturingssysteem. Dit systeem is het meest vatbaar voor virussen en malware, meer dan PC’s met een besturingssysteem van Apple in het algemeen. Het is daarom extra belangrijk een anti virusprogramma te hebben om jouw surfgedrag en gegevens die op de computer zijn opgeslagen extra bescherming te bieden. Het zoeken van een goede virusscanner is daarom zeker aanbevolen voor Windows en daarvoor helpen wij jouw.

Tip: De beste virusscanner voor Windows is Bitdefender.

Windows viruscannersHet aanbod virusscanners voor Windows is groot, groter dan elk ander besturingssysteem. Dit betekent dat het soms lastig kan zijn om een goede keuze te maken, maar wij hebben de beste opties voor jouw gefilterd op basis van onafhankelijk resultaten en ervaringen van duizenden consumenten op de wereld. Een goede virusscanner zorgt ervoor dat jij geen problemen krijgt.

 

Het zorgt preventief dat je geen bestand download met een virus, dat jouw bestanden beter worden beschermd en dat malware en andere virussen niet zo snel worden geïntegreerd op jouw computer.

Virusscanners herkennen namelijk de virus, waardoor zij deze weten te filteren en te verwijderen. Een goede virusscanner wordt continue actueel bijgewerkt door de fabrikant, gezien er continue nieuwe virussen en malware bij komen. Doordat de software continue door wordt ontwikkeld, wordt jij zo goed mogelijk beschermd tegen een virus.

Beste virusscanner voor Windows

Een goed pakket vinden kan soms lastig zijn, maar dat hoeft niet. Wij hebben jouw het werk uit handen genomen en de beste antivirus voor Windows in een top 10 gezet. Deze top 10 is gebaseerd op onafhankelijke testen door verschillende instanties als AV-Test, AV-Comparatives, Virus Bulletin en andere welke continue software testen en deze resultaten ook openbaar zetten. Zij testen of deze scanners voldoen aan de eisen die waar geclaimd en de bescherming bieden die nodig is. Naast onafhankelijke testen zijn waarderingen van duizenden consumenten wereldwijd meegenomen.

Best geteste virusscanners voor de Windows 2017

  1. Bitdefender
  2. Bullguard Antivirus
  3. Gdata

Welke criteria wordt meegenomen?

Er zijn een aantal verschillende factoren die worden meegenomen bij het maken van een lijst van de beste virusscanners voor Windows. Dit is namelijk de beveiliging en de bescherming die het jouw moet bieden, het gebruikersgemak, de diverse functies van de scanner en het feit hoe goed deze bestanden kan repareren wanneer dit nodig is.

Bescherming en beveiliging

De nummer één prioriteit van een goede virusscanner is dat het natuurlijk de bescherming moet bieden tegen virussen. De beveiliging moet uiteraard goed zijn. Er komen continue nieuwe virussen aan, waar jouw software zich tegen moet beschermen. Dit betekent dat de fabrikant niet stil kan zitten, de software moet continue door ontwikkelt worden om de beste beveiliging te bieden tegen nieuwe virussen en malware.

Gebruikersgemak

Naast dat het goed moet werken, moet de software ook eenvoudig te bedienen zijn. Wanneer het te gecompliceerd is, is het niet aan te raden. Iedereen moet er mee overweg kunnen, of je nou veel verstand hebt van computers of niet. De virusscanners die zijn opgenomen in de top 10 zijn allemaal erg gebruiksvriendelijk en spreken voor zich. Ook de support van de fabrikant wordt meegerekend bij dit onderdeel. Wanneer er vragen zijn: kan je altijd de support raadplegen.

Functies van de software

Een virusscanner moet uiteraard wel alle opties aanbieden. Zo moet het preventief virussen herkennen en verwijderen, maar moet ook een volledige scan bijvoorbeeld mogelijk zijn. Je wilt natuurlijk je PC zo schoon mogelijk houden.

Kosten

Ten slotte, een laatste onderdeel: de prijs. Niet geheel onbelangrijk, ook hier wordt rekening mee gehouden. Er zitten soms nog grote verschillen in tussen de prijzen, de duurste optie is niet altijd de beste en een goedkopere optie kan soms prima voldoen. Een ander punt waar veel overheen gekeken wordt is het aantal licenties. Sommige Windows virusscanners in 2017 bieden meerdere licenties aan. Wanneer je er meerdere nodig hebt is het belangrijk hier naar te kijken, dit kan namelijk veel in de prijs schelen. Er zijn virusscanners die tot 5 licenties aanbieden in sommige gevallen.

Zijn er ook gratis virusscanners voor Windows?

Uiteraard zijn er ook gratis varianten. Bieden deze ook dezelfde bescherming als een betaald pakket? Nee. Dit kan ook niet, een betaald pakket wordt ontworpen door een fabrikant met een team wat continue doorwerkt aan de software. Dit kan bij een gratis virusscanner voor Windows niet. Helaas wordt een virusscanner vaak niet serieus genomen, om achteraf te betalen van de problemen (en kosten) dat het met zich meebrengt om het te repareren. Een gratis virusscanner kan een optie zijn wanneer je altijd precies weet wat je doet op de computer, maar zelfs dan bestaat de kans nog. Wanneer je op veel sites surft, regelmatig iets download, gebruik maakt van internet bankieren, je online shopt en je belangrijke bestanden hebt die je liever niet beschadigd of kwijt wilt: dan is een virusscanner een must zouden wij zeggen.

Gebruik nooit meer dan één virusscanner

Een veel gemaakte fout is dat denken dat meerdere virusscanners jouw computer nog beter beveiligen. Meer dan één zal niet nodig zijn, het kan alleen eerder voor problemen zorgen doordat de programma’s elkaar tegen werken.

Let altijd op de versie van Windows die je hebt

Een ander punt waar je altijd op moet letten is dat je altijd moet kijken naar de versie van Windows die je op dit moment hebt. Niet alle virusscanners zijn altijd nog ontworpen voor de laatste versie van Windows. Het moet namelijk wel werken op jouw computer. Kijk dus goed welke versies de virusscanner ondersteund. Heb je zelf een Mac? Dan is het aanbevolen om te kijken naar geschikte virusscanners voor de Mac.

Regelmatig zie je ook dat er twee pakketten worden aangeboden. Waarbij beide pakketten uiteraard een bescherming aanbieden, alleen één nog wat meer. Dit pakket is vaak voor de persoon die het extreem beveiligd wilt hebben en minder kennis heeft van computers. Wanneer jij vrij zeker bent van je surfgedrag, dan zal het eerste pakket vaak wel voldoen.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).