Virusscanner voor Windows 10

Windows 10 is de laatste versie van Windows, indien je deze hebt wil je natuurlijk ook de meest actuele antivirus software die er is op de markt. Gelukkig zijn virusscanners hier altijd erg actueel mee en bieden alle virusscanners voor Windows ook een versie voor Windows 10 aan. Op de pagina Windows virusscanners vindt je de beste virusscanners hiervoor, maar hier vindt je ze ook nog is opgesomd:

  • Bitdefender
  • Panda
  • Norton
  • McAfee
  • AVG

Alle virus programma’s hebben versies tot de laatste Windows. Indien je een oude hebt gekocht, kan je soms updaten wat natuurlijk erg handig is. Elke paar jaar wordt er een nieuwe versie uitgebracht, dit betekent niet altijd dat je direct een nieuw programma moet aanschaffen.

Het is wel altijd even handig om zeker te zijn dat het programma de laatste versie ondersteunt. Indien een programma dat niet zou doen, betekent dat je pc eerder kans op kwetsbaarheden heeft. Dit vergroot de kans op een virus of malware op je computer.

Windows 10 antivirus

Windows 10 is standaard voorzien van een ingebouwde virusscanner, Windows Defender. Nieuw ten opzichte van eerdere versies is dat Windows Defender zichzelf nu inschakelt als Windows constateert dat er geen andere actieve virusscanner op de computer staat. Eerder gebeurde dit alleen wanneer er in het geheel geen ander pakket aanwezig was. De nieuwe versie schakelt zichzelf bijvoorbeeld ook in als de licentie van een ander beveiligingspakket is verlopen. Het is goed dat er een standaard virusscanner aanwezig is, maar Defender geeft eigenlijk maar een basisbescherming. Het is daarom verstandig om een andere virusscanner te installeren.

Gratis of commerciële virusscanner

Er zijn zowel gratis virusscanners als betaalde versies in omloop. Vaak kun je ook een gratis, wat beperktere variant van een betaalde scanner nemen. Die heeft dan wat minder opties, maar kan voldoende beveiliging bieden. Een nadeel van de commerciële pakketten is soms dat zij veel vergen van de systeembronnen. Een bekend probleem is dat de computer heel traag kan worden door aanwezigheid van een dergelijk pakket. Gratis software is vaak een minder grote belasting voor de systeembronnen, waardoor je op normale snelheid met je computer kunt blijven werken. De beveiliging is echter wel minder goed.

Goede gratis virusscanners

Een paar gratis antivirusprogramma’s die goed bekend staan zijn AVG, Avast Free Antivirus en Panda Free Antivirus. Comodo Internet Security is ook interessant, omdat dit pakket naast een virusscanner ook een goede firewall aanbiedt. Zorg er wel voor dat je maar één scanner tegelijk hebt geïnstalleerd, anders kunnen ze met elkaar gaan conflicteren en problemen veroorzaken. Het interessante van Panda Free Antivirus is dat het bestanden in de cloud opslaat en niet op je computer. Op de cloud zijn miljoenen computers aangesloten en zodra ergens een virus wordt gedetecteerd, dan kan deze snel worden geblokkeerd, waardoor het zich niet naar andere aangesloten computers kan verspreiden. Deze opzet zorgt er tevens voor dat de systeembronnen weinig worden belast.

Beste betaalde virusscanners

Als je verzekerd wilt zijn van de beste bescherming van jouw computer met Windows 10, dan kun je het beste kiezen voor een betaald pakket. De top drie van best geteste pakket bestaat uit Bitdefender, Bullguard Antivirus en Gdata. Bij de beoordeling is gelet op de mate van bescherming, gebruikersgemak en overige functies waarover een pakket beschikt. Ook de prijs wordt in het oordeel meegenomen. Bitdefender kwam als beste uit de test en weet een hoge mate van beveiliging te bieden, terwijl je systeem snel blijft draaien.

Plaats een reactie

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).