Virusscanner voor iPhone of iPad

Vaak wordt gezegd dat producten van Apple nooit een virus krijgen. Daarom zetten veel mensen die gebruik maken van een Mac geen virusscanner op hun computer. Aan het beveiligen van de iPhone en iPad wordt waarschijnlijk nog minder gedacht. Het is op zich waar dat er maar weinig virussen voorkomen op mobiele apparaten en dat deze vaak op Android zijn gericht, maar toch is ook je iPad of iPhone niet 100% veilig.

Pas op met Jailbreaken

Hoewel je de veiligheid van je iPhone of iPad nooit volledig kunt garanderen, ben je over het algemeen erg veilig voor virussen. Er zijn echter wel zaken die je apparaat kwetsbaarder maken voor ongewenste software. Je maakt je iPad of iPhone bijvoorbeeld gevoeliger voor malware als je deze hebt ‘gejailbreaked’. Dit houdt in dat je een soort hack op het systeem toepast, waardoor het ook applicaties toelaat van derden, dus die door Apple niet zijn erkend. Normaal gesproken controleert Apple heel streng op welke applicaties toegang krijgen tot de App Store, waardoor de kans op een virus erg klein is. Door het jailbreaken kan je echter ook niet-gecontroleerde apps installeren op het apparaat. Dit maakt het dus onveiliger.

Toenemend risico

Helaas beginnen hackers meer oog te krijgen voor producten voor Apple. Dit betekent dus dat de kans groter wordt dat ook voor de iPhone en iPad meer malware zal worden ontwikkeld, ook voor apparaten die niet gejailbreaked zijn. Gezien er enorm veel privéinformatie op deze apparaten staat, kan het dus slim zijn om cybercriminelen een stap voor te zijn en een antivirusprogramma te installeren. Als je vaak gebruik maakt van cloud oplossingen, zoals Dropbox, is het sowieso aan te raden om te zorgen voor beveiliging tegen virussen.

Beste antivirus voor iPhone en iPad

Een goed product is bijvoorbeeld Avast Secure Me voor de iPhone. Het zorgt voor encryptie tijdens het browsen en maakt melding van verdachte zaken. Lookout Mobile Security is ook een erg goede beveiliging voor iPhone en iPad. Het biedt een hoge mate van bescherming tijdens het browsen op internet, vooral wanneer je gebruik maakt van WiFi. Daarbij kun je met deze software ook je apparaat opsporen als je dit kwijt bent. Andere goede opties zijn McAfee Mobile Security, Avira Mobile Security en Norton Mobile Security.

Veilig browsen

Ook via websites wordt jouw mobiele device blootgesteld aan malware. Je kunt veiliger browsen door gebruik te maken van een extra veilige mobiele browser, zoals SecureWeb browser van Webroot. Deze applicatie detecteert onbetrouwbare websites en houdt jouw device op die manier veilig. Webroot biedt ook cloudgebaseerde cybersecurity aan.

Plaats een reactie