Panda antivirus

Waar de meeste bedrijven op het gebied van beveiliging tegen malware en bescherming van je gegevens maximaal drie producten aanbieden, biedt Panda er vijf. Genoeg om uit te kiezen dus. Maar wat kies je dan precies? Het bedrijf en de werking van de producten die het aanbiedt worden hier beschreven.

Over Panda Security

Panda Security is een bedrijf dat misschien in Nederland nog niet heel erg bekend is, maar over de hele wereld miljoenen gebruikers heeft. Het is van oorsprong een Spaans bedrijf, dat pas in 2007 over de hele wereld is gaan verkopen en distribueren. Momenteel is het in 195 landen ter wereld actief. Een voordeel van dit bedrijf is dat de website modern en overzichtelijk is, waardoor het zowel makkelijk als aantrekkelijk wordt gemaakt om de juiste producten aan te schaffen.

Waarin onderscheidt Panda Security zich?

Panda biedt vier verschillende pakketten. De beschikbaarheid van de functionaliteiten wordt door dit bedrijf verdeeld in functionaliteiten voor Windows, iPhone & iMac en Android. Door deze verdeling biedt het bedrijf iets heel unieks, namelijk dat al in het minst uitgebreide pakket rekening wordt gehouden met de meest moderne apparaten in huis, zoals de smartphone en de tablet. Zo zit er in dit pakket naast standaard antivirusbeveiliging voor een Windows computer ook antivirusbeveiliging voor Android apparaten en voor het Wi-Fi-netwerk. Je hoeft dus niet het meest dure pakket te kiezen om basisopties voor andere apparaten tot je beschikking te hebben, zoals dat bij veel andere aanbieders wel is.
Verder onderscheidt het bedrijf zich vooral, doordat het in de pakketten meer biedt dan beveiliging tegen malware en hackers. Zo is er ook gedacht aan anti-diefstal bescherming van de tablet, smartphone of smartwatch zelf, het verbeteren van de prestaties van de apparaten en de mogelijkheid tot het opslaan van gegevens in een Cloud van Panda. Dit laatste is alleen mogelijk in het duurste pakket.

Antivirus Pro

Zoals gezegd heeft Panda vier pakketten. Oplopend in uitgebreidheid zijn dit: Antivirus Pro, Internet Security, Global Protection en Gold Protection. Antivirus Pro biedt voor Windows een uitgebreide antivirusscanner en beveiliging van de Wi-Fi. Deze functioneert hetzelfde als die van vergelijkbare aanbieders, aangezien ze allemaal uitgaan van dezelfde methoden om je computer te beschermen. Voor Android biedt het pakket antivirus bescherming, maar ook bescherming tegen diefstal en de mogelijkheid om de prestaties te verbeteren en een langere levensduur van de accu te garanderen.

Internet Security

Het Internet Security pakket breidt de functionaliteiten voor Windows uit met gegevensbescherming, de mogelijkheid tot het maken van back-ups en herstellen van bestanden, en controle voor ouders over het internetgedrag van de kinderen. Wat dit product daarnaast uitgebreider maakt dan Antivirus Pro is antivirus bescherming voor één iMac of iPhone (de pc en smartphone van het merk Apple).

Global Protection

Het derde pakket is nog net wat uitgebreider. Dit biedt voor Windows ook nog de mogelijkheid tot het gemakkelijk beheren van je wachtwoorden. Daarnaast kun je met dit product je bestanden coderen en dus extra goed versleutelen. Ook wordt er in dit pakket aandacht besteed aan de mogelijkheid om de bestanden echt goed en definitief van je computer te vernietigen, zodat niemand ze kan terughalen, en je computer te optimaliseren, zodat deze betere prestaties kan leveren. Daarnaast biedt het pakket voor Android ook nog de mogelijkheid tot controle via de smartwatch, doordat je deze kunt koppelen.

Gold Protection is qua inhoud hetzelfde als Global Protection, met de uitzondering dat er nog meer extra ondersteuning geboden wordt, dat je opslagruimte krijgt in de Cloud van Panda, en dat je een back-up kunt maken van je contactpersonen. Geen extra functionaliteiten meer op het gebied van bescherming dus.

Panda Security ervaringen

Heb jij wel eens gebruik gemaakt van deze virusscanner? Laat dan een review achter waar in jij je ervaringen beschrijft. Je kunt tot maximaal vijf sterren beoordelen op functies, gebruikersgemak, bescherming en prijs. Het achter laten van een review helpt andere bezoekers die op zoek zijn naar een geschikte anti virus.

Als je je nog aan het oriënteren bent op een anti-virus programma kan het lezen van de reviews jouw helpen. Mocht je na het lezen van de reviews nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Het team van virusscannerervaring.nl helpt jou graag verder.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).