Opschoonprogramma

De computer is voor velen een onmisbare schakel tussen hen en de buitenwereld. Informatie opzoeken, e-mails versturen en deze binnenhalen en het bezoeken van websites biedt veel gemak. Een goed werkende computer is dan ook erg wenselijk. Een traag opstartende computer, programma’s die niet snel openen en het trage internet, dat is een veelgehoorde ergernis onder computergebruikers. Wanneer je computer traag werkt dan is het hoogstwaarschijnlijk tijd voor een grote schoonmaak in je bestanden. Het is aan te raden om dit minimaal eenmaal per jaar te doen zodat je altijd op een goed functionerende computer werkt.

Zelf je computer opschonen

Je kunt ervoor kiezen om zelf je computer op te schonen, maar als je niet goed weet waar te beginnen kan dit een lastige klus zijn. In Windows vind je een aantal gratis hulpprogramma’s die je hierbij kunnen helpen, maar zoals bij elk programma zitten hier wel nadelen aan. Je moet zelf goed opletten wat je doet. Verwijder nooit zomaar bestanden of mappen waarvan je de inhoud niet kent. Bij twijfel is het beter om deze bestanden in een aparte map op te slaan. Zo raak je nooit belangrijke gegevens kwijt. Ook heeft Windows een standaard hulpprogramma voor schijfopruiming.

Computer opschoon programma’s downloaden

Het uitzoeken van alle mappen kan een hele klus zijn. Soms heb je zoveel informatie opgeslagen dat niet direct zichtbaar is, maar wel in het geheugen van de computer is opgeslagen. Het is dan handiger om een computer opschoon programma aan te schaffen die het zware werk enigszins voor je verlicht. Ccleaner is een veelvuldig gekozen opschoonprogramma dat geschikt is voor alle Windows versies. De computer opschoon programma’s zijn eenvoudig te gebruiken. Stapsgewijs volg je alle aanwijzingen op. PC Keeper is ook een goed hulpmiddel tijdens de grote schoonmaak.

Opschonen een simpele klus

Je persoonlijke gegevens zijn je dierbaar en deze wil je goed opbergen. Soms kun je ongemerkt zoveel foto’s en video’s hebben opgeslagen dat de schijf snel vol raakt. Je kunt grote bestanden eenvoudig opsporen met SpaceSniffer of TreeSizeFee. Voordat je jouw computer opschoont, is het aan te raden om gelijk een back-up te maken van de belangrijkste bestanden. Met een computer opschoon programma, zoals Ccleaner kan in principe weinig fout gaan. Het programma doet al het werk voor je en graaft diep in het geheugen van je computer. Een plek waar een leek nauwelijks bijkomt omdat hij gewoonweg niet weet waar te zoeken.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).