McAfee

Wil je je computer beveiligen tegen virussen, wormen, spyware en andere malware die een bedreiging vormen voor je computer of zelfs je persoonlijke gegevens? Dan is het goed om een virusscanner te kopen of te downloaden. Er zijn veel verschillende soorten virusscanners beschikbaar, van verschillende bedrijven. Hier wordt het aanbod van McAfee onder de loep genomen.

[stm_modern_filter]

Wie is McAfee?

McAfee is een onderdeel van Intel. Intel is een bedrijf dat heel veel verschillende software en computerproducten aanbiedt. Het is vooral bekend geworden door het aanbod aan verschillende processors waarop veel computers draaien. McAfee is specifiek gericht op het aanbieden van beveiligingssoftware en doet dat al sinds 1987. Sinds dit tijdperk is de behoefte op het gebied van computerbeveiliging aardig veranderd. Tegenwoordig biedt McAfee dan ook niet meer alleen software aan om te beveiligen tegen verschillende soorten malware, maar ook om ouders te helpen bij het houden van controle over het computer- en internetgedrag van hun kinderen.

De door McAfee aangeboden pakketten

Voor de beveiliging tegen malware biedt McAfee op dit moment drie pakketten aan, namelijk Internet Security, Total Protection en Anti-Virus Plus. De laatste is het goedkoopste en biedt de minste opties. Total Protection biedt de meeste opties en is dan ook meteen de duurste. Het goedkoopste pakket biedt de basisproducten aan voor het garanderen van de veiligheid en privacy op internet en het opsporen van malware. De twee duurdere pakketten bieden ook nog wat meer geavanceerde producten aan op dit gebied, zoals extra bescherming tegen hackers en diefstal en van persoonlijke gegevens. Verder bieden deze pakketten anti-spam software en software voor ouderlijk toezicht. Het verschil tussen het middelste pakket en het duurste pakket zit hem voornamelijk in extra beschermingssoftware, zoals antivirussoftware gericht op het draadloze netwerk waarvan ook gebruik wordt gemaakt met telefoons en tablets en software die helpt beschermen tegen phishing. Het duurste pakket belooft daarnaast dat het uw computer niet vertraagd.

Hoe werkt de virusscanner van McAfee?

De software van McAfee, zelfs de allergoedkoopste, werkt op verschillende fronten. Ten eerste biedt het een standaard virusscanner aan die automatisch de bestanden op de computer controleert op malware. Deze is vergelijkbaar met virusscanners die besturingsprogramma’s van zichzelf al aanbieden, zoals Defense en Security Essentials van Microsoft. Naast deze virusscanner, heeft de software van McAfee ook een kwetsbaarheidsscanner, welke de pc controleert op verouderde bestanden en missende updates. Verder geeft de software bij zoekresultaten op internet aan of de website die bij het zoekresultaat hoort veilig is of niet en worden pop-up advertenties geblokkeerd.

Uitgebreide antivirus bescherming

De duurste variant antivirussoftware van McAfee heeft zelfs mogelijkheden om bestanden gecodeerd op te slaan, zodat alleen jijzelf erbij kan. Ook bevat dit pakket software om ervoor te zorgen dat phishing-links je niet kunnen bereiken. Phishing is een vorm van internetfraude, waarbij je gevraagd wordt om op een link te klikken — deze link wordt vaak via e-mail aangeboden — en op een bepaalde website je persoonlijke gegevens in te vullen. Dit zijn dan websites die zich voordoen alsof ze zijn van voor jou vertrouwde ondernemingen, zoals je bank. Ten slotte zorgt de duurste vorm van bescherming van dit bedrijf ervoor dat je geen risico loopt bij het gebruik van sociale netwerken als facebook en twitter, doordat het je bestanden veilig houdt, zelfs wanneer je ze verstuurt via gehackte netwerken.

McAfee ervaringen

Heb jij wel eens gebruik gemaakt van deze virusscanner? Laat dan een review achter waar in jij je ervaringen beschrijft. Je kunt tot maximaal vijf sterren beoordelen op functies, gebruikersgemak, bescherming en prijs. Het achter laten van een review helpt andere bezoekers die op zoek zijn naar een geschikte anti virus.

Als je je nog aan het oriënteren bent op een anti-virus programma kan het lezen van de reviews jouw helpen. Mocht je na het lezen van de reviews nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Het team van virusscannerervaring.nl helpt jou graag verder.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).