Malware scanner voor Mac

Onder malware worden allerlei vormen van ongewenste en schadelijke software verstaan, zoals virussen, spyware en adware. Bijna iedereen haalt weleens onverhoopt malware binnen. Meestal merk je dit als je computer of ander apparaat erg traag wordt of andere kuren begint te vertonen. Van malware die erop is gericht om je privacy te schenden merk je vaak helaas minder. Om malware te voorkomen en te verwijderen heb je een goede malware scanner nodig. Hoewel vaak het tegendeel wordt beweerd, geldt dit zeker ook voor producten van Apple. Vaak wordt gezegd dat Macs geen virussen kunnen oplopen, maar dit is dus helaas niet waar.

Waar moet een goede scanner aan voldoen?

Let er bij de aankoop van een malware scanner goed op of deze geschikt is voor Apple. Sommige pakketten richten zich namelijk enkel op Windows. Het aanbod voor Apple is kleiner dan dat voor Windows. De belangrijkste eigenschap van de scanner is of het pakket een goede beveiliging biedt tegen ongewenste software. Kies een pakket dat beschermt tegen alle soorten malware en dat actueel wordt gehouden door middel van updates. Daarnaast moet de software gemakkelijk te downloaden en te gebruiken zijn, zonder de prestaties van je computer te vertragen. In het algemeen geldt dat hoe meer opties de software heeft, hoe beter.

Beste pakketten

De beste virusscanner die je kunt kiezen voor je Apple is Bitdefender Mac Antivirus. Andere goede opties zijn bijvoorbeeld Norman Safeground, Bullguard en Total AV. Hoewel het aantrekkelijk kan lijken om een gratis pakket te kiezen, is het verstandiger om een van de genoemde betaalde opties te kopen. Deze bieden namelijk een betere bescherming tegen malware, vooral omdat zij continu up to date gehouden worden door de aanbieders. Dit gebeurt bij gratis software niet, waardoor je vaak achterloopt en meestal is de bescherming ook niet real time. Gezien het professioneel laten opschonen van een met malware geïnfecteerde computer veel duurder is dan een malware scanner, is goedkoop in dit geval vaak duurkoop.

Tips ter voorkoming

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Zorg voor een real time scanner en let ook op je eigen acties. Download alleen programma’s van betrouwbare websites en aanbieders. Laat de firewall altijd aanstaan. Beveilig je thuisnetwerk met een goed wachtwoord. Gebruik ook niet slechts één wachtwoord voor al je inlogs en gebruik sterke wachtwoorden met een combinatie van letters, cijfers en tekens. Door op dit soort zaken te letten maak je je Mac minder kwetsbaar voor ongewenste software.

Plaats een reactie

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).