Hoe kun je je mobiel traceren?

Met alle ontwikkelingen op het gebied van de technologie, worden mobiele telefoons uitgerust met de nieuwste snufjes. Eén daarvan is het kunnen traceren van je mobiele telefoon. In het ongelukkige geval, dat u uw mobiele telefoon verliest of dat hij gestolen wordt, is het middels deze optie mogelijk, hem weer terug te vinden.

Het mobiel traceren kan verder gebruikt worden om toezicht te houden op een ander. Denk daarbij aan een bezorgde ouder, die vermoedt dat zijn/haar kind zich met verkeerde activiteiten bezighoudt. Daarnaast maken de gewapende machten en veiligheidsdiensten vaak gebruik van deze technologie om bijvoorbeeld criminelen of verdachte personen te kunnen opsporen.

Het voordeel van mobiel traceren is, dat in bijna alle gevallen, deze handeling onopgemerkt plaatsvindt. In het geval van opsporing van criminelen, zal betreffende persoon het niet merken dat men hem op het spoor zit. Verder is het mobiel traceren nogal eenvoudig en in de meeste gevallen kosteloos, terwijl het resultaat veel kan betekenen.

Een verloren of gestolen mobiele telefoon kan gevonden worden, een gevaarlijke verdachte kan opgespoord worden. In dit artikel zullen wij het hebben over 5 manieren waarop je je mobiel kunt traceren. Deze manieren zijn meestal afhankelijk van het soort apparaat.

Manier 1 Traceren van Android mobiele telefoons

Het traceren van een Android mobiele telefoon is mogelijk met de hulp van een mobiele applicatie: Android Device Manager. Deze applicatie is te vinden in de Google Playstore en kan gebruikt worden bij verlies of diefstal van je eigen mobiele telefoon. Wat er gebeurd, is het volgende: bij het openen van de applicatie, zal gevraagd worden om in te loggen met uw Google account. Zorg ervoor dat deze, dezelfde account is, waarmee u bent ingelogd op de verloren mobiele telefoon. Na het inloggen, zal de applicatie proberen uw mobiele telefoon te lokaliseren. De plek zal op de map verschijnen.

Daarnaast worden drie opties aangeboden. De eerste is “ring”; de mobiele telefoon zal overgaan, waardoor het makkelijker te vinden is, als hij in de buurt is. De tweede optie, is het vergrendelen van de mobiele telefoon met een nieuw wachtwoord. Anderen zullen geen toegang meer hebben tot de mobiele telefoon. Daarnaast kan ervoor gekozen worden, om alle aanwezige data op de mobiele telefoon uit te wissen. Deze optie is van toepassing in situaties, waarbij de mobiele telefoon mogelijk nooit meer gevonden zal worden.

Manier 2 Traceren van Windows mobiele telefoon

Bij verlies van een windows mobiele telefoon, kan hij getraceerd worden via de Windows Phone website. Voorwaarde is wel dat u een Microsoft account moet hebben en dat u bent ingelogt op de verloren mobiele telefoon. Het traceren van de mobiele telefoon gaat alsvolgt: ga eerst naar de Windows Phone website. Kijk in het My Phone menu rechtsboven, uit naar de optie Find My Phone. Er zal gevraagd worden in te loggen met uw Microsoft account. Daarna zal de mobiele telefoon gelocaliseerd worden. Ook hier krijgt u opties, waarbij de mobiele telefoon over zal gaan, vergrendeld zal worden, of volledig uitgewist zal worden. Maak, aan de hand van de situatie, een keuze, dat u het best lijkt.

Manier 3 Traceren van Samsung mobiele telefoons

Samsung mobiele telefoons maken gebruik van de Find My Mobile dienst, via de website van Samsung. Echter, om gebruik te kunnen maken van deze dienst, is het belangrijk dat u op de mobiele telefoon bent ingelogt met een Samsung account. Bij verlies van uw mobiele telefoon, gaat u naar de website van Samsung, waar gevraagd zal worden de login gegevens in te voeren. Zorg ervoor dat deze gegevens dezelfde zijn, als waarmee u bent ingelogt op uw mobiele telefoon. De optie om de mobiele telefoon te lokaliseren, zal vervolgens verschijnen. Nadat de mobiele telefoon is getraceerd, krijgt u opties waarbij de mobiele telefoon over zal gaan, vergrendeld zal worden of volledig uitgewist zal worden. Een andere optie voor Samsung mobiele telefoons, is dat er een overzicht gegeven wordt van alle recente gesprekken. Zo kunt u erachter komen of een ander gebruikt maakt van de mobiele telefoon.

Manier 4 Traceren van een iPhone

Voor het kunnen traceren van een iPhone, is het belangrijk dat u over een Apple ID beschikt. Alle apparaten, gelinked met een Apple ID, zetten de optie voor mobiel traceren, automatisch aan. De resterende stappen zijn eenvoudig. Ten eerste zult u, met uw Apple ID moeten inloggen op de iCloud website. Als dit is gebeurd, zal op het scherm, de optie Find My iPhone verschijnen. Ga naar de Find My iPhone pagina. Aan top van deze pagina, zult u moeten aangeven welk apparaat getraceerd moet worden. Nadat dit is gedaan, zal de meest recente lokatie van de mobiele telefoon, op de map verschijnen. Ga vervolgens naar dat punt op de map en kies voor één van de gegeven opties: het laten overgaan van de mobiele telefoon, het vergrendelen of volledig uitwissen van de mobiele telefoon

Manier 5 Traceren van de mobiele telefoon van een ander

Om de mobiele telefoon van een ander te kunnen traceren, zullen op betreffende mobiele telefoon, bepaalde applicaties geïnstalleerd moeten worden. Denk daarbij aan GPS Tracking Pro en GPS TRACKERS. Zonder installatie van deze applicaties, zal het helaas niet mogelijk zijn, zo een mobiele telefoon te kunnen traceren. Let er wel op dat het traceren van mobiele telefoons van een ander, zonder dienst toestemming, illegaal is.

Tot slot

Het terugvinden van een verloren of gestolen mobiele telefoon, is niet langer een onmogelijke taak. Fabrikanten van mobiele telefoons hebben namelijk de optie van mobiel traceren ingebouwd. Voor elk model bestaat er een eigen, unieke wijze waarop de mobiele telefoon getraceerd kan worden. Daarnaast is het mogelijk, mede vanwege het traceren, te voorkomen dat vertrouwelijke informatie in verkeerde handen terecht komt.

1 gedachte over “Hoe kun je je mobiel traceren?”

  1. Wanneer je een iPhone traceerbaar wilt maken, dan kun je in de instellingen van je apparaat het een en ander aanpassen. In de applicatie activeren. Als je vervolgens Stuur laatste locatie aanzet, dan kun je altijd de laatst bekende locatie van je toestel zien. Omdat er een Apple ID nodig is om hier wijzigingen in aan te brengen, kan een vreemde nooit de locatievoorziening uitzetten of het apparaat naar de fabrieksinstellingen herstellen. Met de app ‘Zoek mijn iPhone’ in de App Store kun je je zoekgeraakte iPhone op je iPad of computer traceren. Je kunt via een plattegrond dan een route krijgen naar je verdwenen iPhone of een alarm laten afgaan als je in de buurt van je apparaat bent. De app kent ook een

    Beantwoorden

Plaats een reactie

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).