Gebruik ook voor je Mac ook een virusscanner

Dat een virusscanner het basisbeginsel is van veilig computeren is algemeen bekend. Er zijn dan ook al veel mensen die extra virusscanners kopen. Wanneer het gaat om de laptop van Apple, namelijk de MacBook, denken veel mensen echter dat dit niet nodig is. Waarom wordt dit gedacht en is dit ook zo?

De Mac Appstore

Ben je in het bezit van een pc of laptop van Apple, een Mac of een Macbook, respectievelijk, dan zit er een beveiligingssysteem ingebouwd in het besturingssysteem. Dit is een systeem in de zin van een portal waar je de benodigde programma’s voor je Mac kunt downloaden. Net zoals je op je telefoon de Appstore of Google Play hebt, heb je op je Mac of Macbook de Mac Appstore. Alle programma’s die je via deze appstore kunt installeren, zijn door Apple grondig gecontroleerd. Apple zorgt ervoor dat er alleen programma’s beschikbaar zijn in deze Mac Appstore die met 100% zekerheid veilig te noemen zijn. Als je in de regel dus alleen maar gebruik maakt van deze portal, ben je dus ook alleen maar in het bezit van veilige programma’s. Je hoeft je dan in principe niet druk te maken om malware en een virusscanner zou dan dus overbodig zijn.

Waarom toch een virusscanner gebruiken op je Mac?

Helaas zijn er ook op Apple apparaten, en dus ook op een Mac en Macbook, gevaren van buitenaf. Het is namelijk wel mogelijk om andere bestanden op je computer te zetten dan de bestanden verkregen via de Mac Appstore. Daarnaast zijn er via internet tegenwoordig verschillende diensten die een relatief groot gevaar vormen voor het oplopen van malware. Illegale streamingdiensten, zoals Popcorntime, zijn hiervan een goed voorbeeld. Malware die via dergelijke programma’s wordt verspreid, houd je zelfs op je Apple pc of laptop niet tegen. Om deze malware te detecteren, is een goede virusscanner nodig.

Gebruik een goede virusscanner

Niet elke virusscanner werkt even goed. Daarnaast kan sommige antivirussoftware je Mac of Macbook vertragen. Zorg dus dat je van tevoren goed op de hoogte bent van de beste antivirusprogramma’s, die de juiste functies bezitten en die je computer niet vertragen. Voorbeelden van virusscanners die over het algemeen goed beoordeeld worden, zijn Kaspersky, Bitdefender, Norton, G Data, McAfee en ESET.

Plaats een reactie

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).