Comodo antivirus

Met de Comodo Antivirus heb je een gratis programma dat een complete bescherming biedt en eenvoudig in gebruik is. Je kunt deze zowel privé gebruiken als voor een kleine onderneming. Om veilig op het internet te surfen, heb je een goede bescherming nodig tegen alle bedreigingen van buitenaf.

Deze gratis virusscanner heeft tevens een antimalware functie en firewall. Met behulp van firewall krijgen anderen geen toegang tot je persoonlijke gegevens en wordt het verkeer tussen onderlinge programma’s gecontroleerd. De firewall biedt tevens extra bescherming indien de virusscanner iets over het hoofd ziet.

Wat biedt Comodo Antivirus?

Het Default Deny Protection staat alleen maar bekende applicaties toe. Wanneer het antivirus programma vermoedt dat er sprake is van onbekende programma’s worden deze middels de Auto Sandbox Technology in een virtuele omgeving opgestart. Hij houdt het gedrag van alle programma’s in de gaten. Wanneer Comodo denkt dat de programma’s vermoedelijk schade aan kunnen richten, zal hij de virtuele omgeving opstarten. De virusscanner herkent typisch virusgedrag en spoort met de Cloud based antivirus kwaadaardige bestanden op. De functie Spyware scanning ontdekt malware besmettingen en vernietigt deze. Verdachte bestanden worden geïsoleerd met het Quarantaine systeem.

 

Het installeren van Comodo Antivirus

Voordat je het Comodo Antivirus programma wilt installeren, kun je het beste het oude programma van tevoren al verwijderen. In principe hoef je alleen maar de virusscanner en firewall te installeren, dit is al voldoende om veilig te kunnen surfen. Stapsgewijs kun je de gewenste opties aanvinken in het pop-up scherm dat je te zien krijgt. Je kunt de Comodo GeekBuddy en Chromodo Browser uitschakelen. Met GeekBuddy kun je hulp op afstand van een expert inschakelen. Dit kun je aanpassen via de link installatie aanpassen. Vervolgens kies je voor tabblad installatie opties en kun je de ongewenste onderdelen uitschakelen.

 

Na de installatie verschijnt er vanzelf een pop-up op je scherm met de vraag om welk netwerk het gaat. Klik het gewenste netwerk aan. Zodra er een internetverbinding tot stand komt, wordt de antivirusdatabase bijgewerkt. Een snelle scan wordt direct uitgevoerd. In principe is het niet nodig om handmatig een scan uit te voeren. Elke zes uur wordt deze automatisch bijgewerkt, zonder dat je hiernaar hoeft om te kijken. Wil je een extra scan uitvoeren? Dat kan door het basisscherm te openen en te kiezen voor update. Daarna kies je voor scan handmatig. Gemakkelijke installatie en een goede bescherming met antivirus, firewall en Sandbox technologie.

Comodo Antivirus ervaringen

Heb jij wel eens gebruik gemaakt van deze virusscanner? Laat dan een review achter waar in jij je ervaringen beschrijft. Je kunt tot maximaal vijf sterren beoordelen op functies, gebruikersgemak, bescherming en prijs. Het achter laten van een review helpt andere bezoekers die op zoek zijn naar een geschikte anti virus.

Als je je nog aan het oriënteren bent op een anti-virus programma kan het lezen van de reviews jouw helpen. Mocht je na het lezen van de reviews nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Het team van virusscannerervaring.nl helpt jou graag verder.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).